En bild som visar polariseringen mellan vetenskapssamhället och det andliga samfundet gällande klar drömmande, utomkroppsliga upplevelser och sömnparalys, med en gräns av färgrik drömlandskap.

Klardrömmar, utanför-kroppen-upplevelser (UKU), Astrala resor, Sömnparalys

Är allt detta verkligt: Klardrömmande, utomkroppsliga upplevelser, astralresor, sömnparalys?

Dessa ämnen delar vanligtvis människor i två grupper vid motsatta ändar av verklighetsuppfattningsskalan. De som är praktiska och logiska avfärdar det som strunt och bedrägeri. Personer benägna till andlighet associerar ofta det med myriader av ockulta och obskyra övertygelser. Ingen av sidorna överväger ens att söka en gemensam grund.

Ändå vågar jag påstå att en sådan gemensam grund inte bara existerar, utan är mycket solid och kan upplevas av vem som helst, oavsett om man är naturvetare eller spökjägare. Att tillhandahålla en sådan gemensam grund eller en ingångspunkt är vad jag har gjort med min praktiska kurs sedan 2012. Och jag har alltid erbjudit en pengarna-tillbaka-garanti för varje deltagare som inte är nöjd med resultaten. Hittills har ingen begärt det.

Så låt mig förklara hur klardrömmar, utomkroppslig upplevelse (UKU), astralprojektion eller astralresor och sömnparalys hänger samman med varandra och vad som är de fysiologiska och psykologiska orsakerna bakom dem.

Låt oss börja med klardrömmande, vilket är det minst kontroversiella ämnet och är vetenskapligt bevisat. För mig är detta också det mest spännande. Har du någonsin haft en dröm där du plötsligt inser att det är en dröm? De flesta människor har det. Och de flesta människor vaknar upp nästa ögonblick efter den insikten. Vad händer om du inte vaknar och fortsätter att se en dröm med vetskapen om att det är en dröm? Det finns enkla tekniker för detta som man kan lära sig.

Först och främst återfår du din uppfattning om dig själv och dina minnen. Du har dem inte i en vanlig dröm, där du snarare är en passiv åskådare utan några klara avsikter och med mycket begränsade möjligheter att påverka handlingen. Din medvetna uppfattning om dig själv och minnen från ditt vakna liv kommer att ge din dröm en helt annan dimension. Du inser att det är DIN dröm, du är bokstavligen mästaren här och det är endast dina regler som gäller. Du är inte begränsad av några lagar och uppfattningar, fysiska eller sociala, och du kan göra vad du vill eller snarare vad du kan föreställa dig.

För det andra får du dina uppfattningar från det vakna livet. För att vårt medvetande är inte vant vid att vara utan vårt fysiska utseende. Så ditt medvetna, men drömmande sinne kommer att ge dig en kropp. En kropp med sinnen för taktilitet, smak och lukt. Skeptiker vill förmodligen sluta läsa här, men tänk på det. Du ser drömmar med slutna ögon och inga verkliga bilder överförs från dina pupiller till hjärnan. Det är den rena hjärnkraften som framkallar de levande rörliga bilderna. Att simulera taktilitet och andra sinnen kräver inte mycket mer.

Föreställ dig möjligheterna du har i en värld där du bestämmer allt och har alla uppfattningar för att uppleva den världen… Har du fattat? Nu lägg till här att i detta tillstånd har du direkt tillgång till din kreativitet, ditt tänkande är inte hindrat av rutiner och ditt undermedvetna är inte så undermedvetet längre. Möjligheterna och tillämpningarna är ett ämne för en egen artikel.

Låt oss nu prata om sömnparalys. Det är också ett väl bekräftat tillstånd som många människor har upplevt eller till och med upplever regelbundet. När vi somnar har vi alla en skyddsmekanism som stänger av våra muskler och hindrar oss från att agera ut drömmarna. I sällsynta fall när denna mekanism inte fungerar har vi sömngångare. Å andra sidan kan musklerna i vissa fall fortfarande vara immobiliserade när du vaknar och då upplever du en sömnparalys. Du känner dig vaken, men kan inte röra kroppen. Du får panik utan att veta vad som pågår. Ditt sinne är fortfarande halvsovande och i kombination med paniken kan du uppleva demoniska gestalter i ditt rum, som kanske håller fast dig och viskar i dina öron. Dessa “demoner” hade ett namn på gammalsvenska – Mara, Mardröm. I vår sci-fi-ålder manifesteras det ofta som en alien-bortförande.

Episoder av sömnparalys kan vara upp till några minuter. Så hemskt det än låter, är det helt ofarligt och bara skrämmande när du inte känner till dess natur. Det är också nära relaterat till klar drömmande.

Både klardrömmande och sömnparalys händer på gränsen mellan REM-sömn och att vara vaken. Det är en gränsland mellan de två tillstånden, där du kan vara samtidigt i en dröm och ha ett vaket medvetande, samtidigt som dina muskelfunktioner är avstängda.

Denna gränsland kan nås från att vara vaken med ganska enkla, meditationsliknande tekniker. Du lär dig att behålla ditt medvetande när ditt sinne börjar producera drömmar. Vad som också händer vid den punkten är att dina muskler stängs av som för vanlig REM-sömn. Kom ihåg att vårt medvetande inte är vana vid att vara utan en kropp? Sinnet måste på något sätt tolka att kroppen (musklerna) har stängts av. Som ett resultat får vi en känsla av att lämna vår kropp, en separation, men bara för att inse nästa ögonblick att vi har en ny kropp, en som fungerar i en klardröm, en så kallad astralkropp. Och du har just haft en utomkroppslig upplevelse.

Oavsett dina handlingar, vad du än bestämmer dig för att göra från den stunden, kan det kallas astralprojektion eller astralresa, men det är fortfarande en klardröm du har efter att ha haft en OBE.

Allt detta kan också hända utan någon avsikt från din sida. Det händer ganska vanligt hos människor med sömnproblem. Att ha svårt att somna innebär att ditt sinne svänger många gånger mellan att vara nära en dröm och att vakna igen och så vidare. Vid någon tidpunkt kan du komma in i detta gränsland utan att inse det och känna dig separerad från din kropp.

Det jag ger i mina kurser är denna bakgrundskunskap och praktiska tekniker för att komma in i detta gränsland, för att stanna där under en förlängd tid (normalt 5-10 minuter av upplevd tid, troligen mindre i verklig tid) och tekniker för att få ut det mesta av din tid där.

Jag ser detta som en gemensam grund, en gemensam ingångspunkt både för människor som är nöjda med den fysiologiska och psykologiska förklaringen av fenomenet, men också för dem som vill se det från en mer andlig eller övernaturlig synvinkel. Möjligheterna är verkligen fantastiska för alla!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen