Lucid Dreaming, Out-Of-Body Experience and Astral Travel

Klardrömmar, utanför-kroppen-upplevelser (UKU), astrala resor, sömnparalys

Dessa ämnen brukar polarisera människor i två grupper på motsatta sidor av verklighetsuppfattningen. De praktiskt, logiskt sinnade kommer att avfärda det som dravel och bluff. Människor som är andligtlagda kommer ofta att tillskriva det myriader av ockulta och obskyra uppfattningar. Ingen av sidorna kommer ens att överväga att leta efter en gemensam grund.

Ändå vågar jag påstå att en sådan gemensam grund inte bara finns, utan den är väldigt solid och kan upplevas av vem som helst, oavsett naturvetare eller spökjägare. Att tillhandahålla en sådan gemensam grund eller en ingångspunkt är vad jag har gjort med min praktiska kurs sedan 2012. Och jag har alltid erbjudit en pengarna-tillbaka-garanti för alla deltagare som inte kommer att vara nöjda med resultaten. Hittills har ingen hävdat det.

 

Så låt mig förklara hur klardrömmar, utanförkroppenupplevelser (UKU), astralprojektion eller astrala resor (AR) och sömnparalys är relaterade till varandra och vad som är fysiologiska och psykologiska orsaker bakom dem.

 

Låt oss börja med klardrömmar, som är ett minst kontroversiellt ämne och är vetenskapligt bevisat. För mig är detta också det mest spännande. Har du någonsin haft en dröm där du plötsligt inser att det är en dröm? De flesta hade. Och de flesta kommer att vakna nästa ögonblick efter den insikten. Vad händer om du inte vaknar och fortsätter att se en dröm och vet att det är en dröm? Det finns enkla tekniker för detta man kan lära sig.

 

Först och främst återfår du din uppfattning om dig själv och dina minnen. Du har dem inte i en normal dröm, där du snarare är en passiv betraktare utan några tydliga avsikter och mycket begränsade möjligheter att påverka handlingen. Din medvetna uppfattning om dig själv och dina vakna minnen från livet kommer att ge din dröm en helt annan dimension. Du inser att det är DIN dröm, du är bokstavligt talat mästaren här och det är bara dina regler som gäller. Du är inte begränsad av några lagar och regler, fysiska eller sociala och du kan göra vad du vill eller snarare vad du kan föreställa dig.

 

För det andra kommer du att få dina perceptioner likadana som i det vakna livet. Faktum är att vårt medvetande inte är van vid att vara utan vårt fysiska kroppen. Så det medvetna, men drömmande sinne kommer att ”ge” dig en anna kropp. En kropp med sinnen för beröring, smak och lukt. Skeptiker vill nog sluta läsa just här, men tänk efter. Du ser drömmar med slutna ögon och inga riktiga bilder överförs från dina pupiller till hjärnan. Det är enbart hjärnkraften som framkallar dessa levande rörliga bilder. Att simulera upplevelse av beröring och andra sinnen kräver inte mycket mer.

 

Föreställ dig vilka möjligheter du har i en värld där du bestämmer över allt och har alla synen att uppleva din värld… Förstår du? Lägg nu till här att du i det här tillståndet har direkt tillgång till din kreativitet, ditt tänkande hindras inte av rutiner och ditt undermedvetande är inte så ”under” längre utan ett riktigt medvetande. Möjligheterna och implementeringarna är värda en egen artikel.

 

Låt oss nu tala om sömnparalysen. Det är också ett välbekräftat tillstånd som många människor har upplevt eller till och med har regelbundet. När vi somnar har vi alla en skyddande mekanism som stänger av våra muskler och hindrar oss från att leva ut det vi ser i sömnen. I sällsynta fall när den här mekanismen feltänder har vi sömngångare. Å andra sidan, i vissa fall, när du vaknar, kan musklerna fortfarande vara avstängda och då upplever du en sömnparalys. Du känner dig vaken, men kan inte röra din kropp. Du får panik utan att veta vad som händer. Ditt sinne är fortfarande halvsovande och i kombination med paniken kan skapa demoniska figurer som ”är” i ditt rum, kanske håller dig ner, viskar i dina öron. Dessa “demoner” hade ett namn i fornsvenskan – Mara, därav ordet mardröm. I vår tid av SciFi manifesteras det ofta som bortförande av utomjordingar bland annat.

 

Sömnparalys kan vara i några minuter. Hur hemskt det än låter, det är helt ofarligt och är bara skrämmande när du inte känner till dess natur. Det är också närbesläktat med klardrömmar.

 

Både klardrömmar och sömnparalys händer på gränsen mellan REM-sömn och att vara vaken. Det är ett gränsland mellan de två tillstånden, där du samtidigt kan vara i en dröm och ha ett vaket medvetande, samtidigt som du har dina muskelfunktioner avstängda.

 

Man kan ta sig in i detta gränsland från att vara vaken med ganska enkla tekniker. Du lär dig att behålla ditt medvetande när ditt sinne börjar producera drömmar. Vad som också händer då är att dina muskler stängs av som för vanlig REM-sömn. Kom ihåg att vårt medvetande inte är van vid att vara utan en kropp? Sinnet behöver på något sätt tolka att kroppen (musklerna) har stängts av. Som ett resultat har vi en känsla av att lämna vår kropp, en separation, men bara för att i nästa ögonblick inse att vi har en ny kropp, en som fungerar i en klardröm, en så kallad astralkropp. Och du har precis haft en ut-ur-kroppen-upplevelse.

 

Oavsett vad dina handlingar är från det här ögonblicket, det kallas en klardröm, men också en astralprojektion eller astral resa.

Allt det här kan också hända utan någon avsikt från din sida. Det händer ganska ofta för personer med sömnproblem. Att ha svårt att somna gör att ditt sinne pendlar många gånger mellan att vara nära en dröm och att vakna upp igen och om igen. Vid något tillfälle kan du gå in i det gränslandet utan att inse det och plötsligt känna att man har separerat från sin kropp.

 

Det jag ger på mina kurser är denna bakgrundskunskap och praktiska tekniker för att komma in i detta gränsland, att stanna där under en längre tid (normalt 5-10 minuter av upplevd tid, förmodligen mindre av realtiden) och tekniker för att få ut det mesta av tiden där.

 

Jag ser detta som en gemensam grund, en gemensam ingång både för människor som nöjer sig med den fysiologiska och psykologiska förklaringen av fenomenen, men också för de som vill se det ur mer andlig eller övernaturlig synvinkel. Möjligheterna är verkligen fantastiska för alla!

Rulla till toppen